Pencerelerde oluşan; kir, toz, su lekeleri ve bunların birikmesiyle oluşan diğer kalıntılar, istediğiniz kadar doğal ışığı almanıza engel olabilir. Ek ışık almanın ve manzaranın tadını çıkarmanın en iyi yolu, pencereleri temiz tutmaktır. Pencere temizliği, evinizi temiz ve bakımlı tutmak için yapılacaklar listenizin başında değilse, belki de olması gerekir.
Pencere temizliği, insanların çoğu zaman farkında olmadan yanlış yaptığı birçok temizlik işleminden biridir. Pencereleri verimli bir şekilde nasıl temizleyeceğinizi öğrenmek için doğru araçları ve yöntemleri seçmeniz gerekir.

Pencere Temizleme
İçerik Kısayolları
1. Adım Ekipmanlarınızı Toplayın
Pencere temizliğinin en iyi yolu, bir saldırı planına sahip olmaktır. Bu plan ise araçlarınızı bir araya getirmekle başlar. Profesyonel pencere temizleme işi yapanlar, izleri önlemek için bir silecek kullanır. Standart bir kovadan daha uzun olduğu için malzemeleri temizlemek ve saklamak için ayrı bir pencere temizleme kovası kullanmanız iyi olur.
- adım için ihtiyaç listesi;
- Pencere temizleme kovası
- Ellerinizi korumak için lastik eldivenler
- Çubuklu çok amaçlı silecek
- Boya veya diğer sert kalıntıları çıkarmak için kazıyıcı
- Kuru mikrofiber veya tüy bırakmayan bezler
- Pencere temizleme suyu veya bulaşık deterjanı
2. Adım Pencere Temizliği İçin En İyi Zamanı Seçin
Pencere temizliği için en iyi zaman, havanın bulutlu olduğu veya pencerelerin gölgede kaldığı zamandır. Güneşe bakan pencereleri temizlerseniz, ne kadar silmeye çalışırsanız çalışın bu temizlik çizgilere neden olacaktır. Güneş ışınları camı çok fazla ısıtıp cam temizleyicinin çabuk bir şekilde kurumasına neden olur. Pencereyi, tozunu alarak ve ardından pencere pervazına dökülmeleri yakalamak için bir bez koyarak hazırlayın.

Pencere temizliği
3. Adım Kovayı Hazırlayın
Kovaya az miktarda cam temizleme suyu ya da bulaşık deterjanı ekleyin ve ardından da ılık su ekleyin. Camları kimyasallar yerine sirke ile de temizleyebilirsiniz. Bir ölçü sirke ve iki ölçü suyu karıştırarak doğal temizlik suyu elde edebilirsiniz. Pencere temizliği için çok sıcak su kullanmaktan kaçının yoksa işlemden önce camdan buharlaşacaktır. Sileceği suya batırın ya da bezinizi suya batırarak iyice sıkın.
4. Adım Pencere Temizliğe Hazır
Sileceği ya da bezi ıslattıktan sonra cama uygulamaya başlayabilirsiniz. Sileceği yukarıdan aşağıya hareketlerle ilerleterek tüm kirden kurtulun. İnatçı lekeler varsa, bunları çıkarmak için kazıyıcıyı kullanabilirsiniz. Pencere temizleme suyunu pencereye uygulamayı bitirdikten sonra, düz geçişlerle pencerenin üzerinden sileceği çekelisiniz. Her vuruşun sonunda, sileceği aşağı doğru eğmek önemli bir nokta.
5. Adım Her Şeyi Kurulayın
Yıkadığınız alanların üzerinden sileceği geçirdikten sonra mikrofiber bez kullanarak kauçuğu kurulayın. Kurulama işlemi, sadece suyun pencereden akmasını engellemez, aynı zamanda zemininize damlamasını da önler. Tüm pencereyi silerek bitirdikten sonra, camda gördüğünüz diğer tüm ıslak noktaları kurutmak için mikrofiber bez kullanın.
Kullanıma hazır doğru araç ve gereçlere sahip olduğunuzda, pencere temizliği yorucu bir iş olmaktan çıkar. Önce her şeyi yıkayarak ve ardından camın üzerinde sileceği gezdirerek pırıl pırıl temiz pencereler elde edin. Her geçişten sonra yukarıdan aşağıya doğru çalıştığınızdan ve sileceği kuruttuğunuzdan emin olun. Silecek kullanmamayı tercih ederseniz, gazeteler veya eski bir tişört de mükemmel sonuçlar verir. Pencereleri iz bırakmadan temizlemenin en iyi yolu; cam, pencere çerçevesi ve pencere pervazındaki tüm fazla kir ve kalıntıların tozunu almakla işe başlamaktır. Camları yıkamak için cam temizleme solüsyonu ya da ılık veya soğuk suyla karıştırılmış sirke kullanın. Temizleme solüsyonunu camdan arındırmak için sileceğinizi kullanın. Her geçişten sonra sileceği kuruttuğunuzdan emin olun.
Profesyonel cam temizleme işi yapanlar, bir silecek ve bulaşık deterjanıyla karıştırılmış bir kova su kullanır. Bulaşık deterjanı her şeyi temizler, silecek ise iz bırakmayan bir parlaklık sağlar. Lekesiz sonuçları garanti etmek için genellikle amonyak, kimyasal çözeltiler veya sirke kullanmazlar. Ancak genellikle yüksek kaliteli bir silecek kullanırlar.
bağlantısındaki yazımızı da inceleyebilirsiniz.