Kocaeli, Derince’de bulunan 15 yıllık tecrübesiyle temizlik alanının öncüsü Vitrin Temizlik, Kartepe su deposu temizliği hizmeti ile aradığınız hijyeni, profesyonel ekibi ve kullandığı etkin yöntemler ile size sunuyor. Firma ev, iş yeri, apartman, su deposu, inşaat sonrası temizliklerinin yanı sıra koltuk, yatak, halı yıkama hizmeti de veriyor.

Kartepe Su Deposu Temizliği

Vitrin Temizlik, son teknoloji makineleri ve alanının vazgeçilmez temizlik malzemeleri ile yaklaşık 250 kurumsal firmanın ve özel sektör şirketinin düzenli olarak yılda iki kez su deposu temizliğini yapıyor. İşindeki uzmanlığını aldığı kalite belgeleri ile ispat eden kurum, temizlik öncesi yaptığı planlama ve bilgilendirmelerle müşterilerine hızlı ve sorunsuz bir süreç yaşatıyor Vitrin Temizlik, Kartepe ve Kocaeli su deposu temizliği için etkin çözümler sunuyor.

Su Deposu Temizliği Neden Önemlidir?

Yaşam kaynağı olan su, hayatın her alanında insan için vazgeçilmez bir ihtiyaç durumunda. Modern dünya ile birlikte su, kaynağından değil de depolar vasıtasıyla tüketildiği için su depolarının hijyenine çok dikkat edilmesi gerekiyor. Diğer yandan suyun temizliği ya da aksine kirliliği insan sağlığını olumlu ya da olumsuz etkileyen faktörler arasında yer alıyor. Bulaşıcı hastalıkların su vasıtasıyla yayılma riski su depolarının temizlik aşamalarının önemine işaret ediyor. Günümüzde büyük şehirlerde suyun depolarda uzun zaman bekletilmesi sudaki klor aktivitesini düşürüyor ve zararlı mikroorganizmaların yayılmasına sebep oluyor. Su depolarının temizliğinin ihmal edilmesi ve depolara dezenfekte işleminin yapılmaması suyun kalitesinin bozulmasına sebep oluyor. Suda oluşan fiziksel, kimyasal ve biyolojik kirlilikler suyun kalitesini düşürüyor. Özellikle su deposuyla dağıtımı sağlanan şebeke sularının geniş kitleleri olumsuz etkilememesi için su deposu temizliği büyük önem arz ediyor.

Su Deposu Temizliği Nasıl Yapılır?

Su deposunun temizlenmesi gerektiği düşünüldüğünde temizlik şirketinden randevu alınmalıdır. Temizlik günü gelene kadar depodaki su seviyesi hidrofor seviyesine kadar düşmelidir. Eğer depoda dalgıç pompa ile çekilemeyecek kadar çamur, yosun, çökelti varsa vidanjör tarafından çıkartılmalıdır. Su deposu temizliği işlemine başlamadan önce depo havalandırılıp aydınlatılmalı, iş sağlığı ve güvenliğine uygun bir hale getirilmesi gerekmektedir. Depo temizliğinde görev alacak ekip üyeleri temizlik esnasında hijyenik tulum, maske, eldiven ve çizme giymeli ve depoya paslanmaz merdiven yardımıyla inmelidir. Dalgıç pompalar yardımıyla depodaki kalan su tahliye edilmeli, depodaki kalıntılar uygun bir yere kaldırılmalıdır. Büyük bir titizlikle deponun tüm katmanları su kompresörü ile temizlenir ve depo dipte kalan kirli sudan arındırılır. Temizlik devam ederken ULV (Ultra Low Volume) cihazı ile Sağlık Bakanlığı onaylı dezenfektan kullanılarak deponun zararlı kalıntılardan kurtulması sağlanır. Bu işlemlerin sonunda deponun dolum vanası açılır. Deponun temizliği sırasında kimyasal kullanılmamasına özen gösterilir. Doğal bir dezenfektan olan ozan su deposu temizliklerinde kullanılarak su deposu temizliği süreci daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebilir. Deponun kirlilik seviyesine göre Sağlık Bakanlığı onaylı kimyasallar da kullanılabilir.

Su depoları çeşitleri ve temizlik çalışmalarımız

Su depoları kullanım amacı farketmeden mutlaka 6 ayda bir temizlenmelidir. Bununla birlikte kuyu sularında ve tankerle alınan sularda depoların kirlenme süresi kısa olduğundan daha sık aralıklarla temizlenmelidir. Diğer yandan kirli depoya kimyasal ürün atılmamalıdır. Temizlenmemiş bir depoya bir kimyasalın ya da ozonun atılması bakterileri yok etmeyeceği gibi çoğalmasına da sebep olabilir. Her depo için bu ürünler temizlikten sonra ya da temizlik sırasında uygulanmalıdır. Su deposunu temizlemeden su deposu dezenfeksiyonu yapılmamalıdır. Bir diğer önemli husus da su deposuna klor atılmasıdır. Bu işlem elle, tahmini hesaplarla ya da gelişigüzel şekilde yapılmamalıdır. Su deposuna klor atılması işlemi özel otomatik klor dozaj sistemleri vasıtasıyla uygulanması gerekir. Bu sistemler gerekli seviyedeki kloru depoya gönderdiğinden karşılaşılması muhtemel tehlikeleri engellemiş olur. Bu yüzden bu işlemin uygulanması profesyonel ekiplere bırakılmalıdır.

Sağlıklı bir şekilde suyu depolamak için mutlaka düzenli olarak temizliği ve dezenfektesi yapılmalı, su depoda uzun süre bekletilmemeli ve sürekli depodan su sağlanmalıdır. Deponun cephe kaplaması suya zarar vermeyecek nitelikte uygun bir malzemeyle yapılmalı, depo içindeki boruların da kontrolü sağlanmalıdır. Borularda sızıntı varsa engellenmelidir. Ayrıca depodan belirli aralıklarla numune alınarak suyun analizi yaptırılmalı ve analiz sonuçlarına göre gerekli adımlar atılmalıdır.

Sağlığınız için büyük gereksinim arz eden suyun hijyeni için su deposunun temizliğinin önemi oldukça aşikar. Siz de Kartepe su deposu temizliği için yılların tecrübesi ve birikimiyle çalışmalarını titizlikle sürdüren Vitrin Temizlik Şirketi’ni tercih edebilirsiniz.

İzmit su deposu temizliği içinde buraya tıklayarak hizmet alabilirsiniz!

Derince su deposu temizliği içinde buraya tıklayarak hizmet alabilirsiniz!

Kartepe Su Deposu Temizliği İçin Telefon Numaramız:

📞 Telefon: 0533 056 92 12  0536 032 92 12  0 262 226 03 41

📧 E-posta: temizlikkocaeli@gmail.com

📍 Adres:  Kemalpaşa Mahallesi Eski Postahane Sokak Demirsoy İşhanı 41100 İzmit/Kocaeli

🗺️ Google Haritalar: Aşağıdaki haritadan hemen yol tarifi alabilirsiniz!