Evde Koltuk Temizliği : Koltuklarınızın temizliğini nasıl yapıyorsunuz? Koltuklar, oturma odası gibi dinlendirici bir alan için vazgeçilmez mobilyalardan biridir. Ağırlıklı olarak kumaş, suni deri ve hakiki deri gibi koltuk malzemeleri vardır ve her birinin farklı bir bakım yöntemi vardır. Koltuklar genellikle ofislerde ve iş yerlerinde müşteriler tarafından ve evlerimizde aileler tarafından kullanılır ve sürekli kullanıldığı için sık sık temizliğinin yapılması ve gerektiğinde bakımının yapılması gerekmektedir.
Şimdi sizlere, koltukta bulunan her malzemenin doğru bakım yöntemini anlatacağım. Her zaman temiz bir kanepede dinlendirici bir zaman geçirelim.
İçerik Kısayolları
Evde Koltuk Temizliği
Haftada bir odanızı temizleyin ve koltuğunuzun tozunu alın. Eğer sürekli toz alma işlemini yapmazsanız biriken tozlar, çeşitli diğer lekelere yapışarak ve çıkarılması zorlaşacaktır.
Kanepeyi temizlemenin en kolay yolu elektrikli süpürge kullanmaktır, ancak malzemeye bağlı olarak kullanışlı bir be yada koltuk yıkama makinesi kullanmak daha iyi sonuçlar verecektir..
şimdi sizlere koltuklarda bulunan her materyal için farklı bakım yöntemlerini tanıtmak istiyorum.
Kumaş Koltukların Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılır?

Kumaş Koltukların Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılır?
Kumaş kanepeler çok çeşitli renk ve dokulara sahip oldukları için popülerdir, ancak diğer yandan kumaşın birleşim yerlerinde toz toplama ve kolayca kirlenme eğilimindedirler. Ter gibi dökülmeleri ve kokuları kolayca emer, bu nedenle kullanırken ve bakımını yaparken dikkatli olunmalıdır. Tozu emmek için elektrikli süpürge kullanın ve kenelerin ve dökülmelerin kalmasını önlemek için her köşeleri dikkatlice süpürün. Bundan sonra, kokuları ve bakterileri gidermek için üzerine bir deodorant sıkın.
En kolay yol, çıkarılabilir bir kapak takmaktır. Kir ve kokuları çıkarmak kolaydır ve temiz tutulabilir.
Suni Deri Koltuk Nasıl Temizlenir?

Suni Deri Koltuk Nasıl Temizlenir?
Sentetik liflerden yapılmış kullanışlı bir paspasla tozu temizlemek sorun değil, ancak toz köşelerde birikme eğilimindedir, bu nedenle küçük parçaları çıkarmak için elektrikli süpürge kullanın. Ter vb. Nedenlerle yapışkan ise su ile silip iyice kurulayın.
Deri koltukların bakımı nasıl yapılır?

Deri koltukların bakımı nasıl yapılır?
Suni deride olduğu gibi, tozu temizlemek için kullanışlı bir bez ve elektrikli süpürge kullanın. Veya yumuşak deri bir bezle silin. Su ile deri koltuklarınızı kesinlikle silmeyiniz.
Koltuklarınızı malzemeye göre kolay bakımı
Kanepe malzemesi | Özellik | Bakımı kolay | önemli nokta |
---|---|---|---|
Kumaş | Kumaş koltuklarda kir kolayca birikir | Haftada bir kez süpürün | Kokuları kolayca emdiği için deodorant püskürtün |
Suni deri | Toz, köşelerde birikme eğilimindedir. Suni derileri su ile silebilirsiniz. | Kullanışlı bir paspas veya elektrikli süpürge ile tozu çekin. | Yapışkansa suyla silin. |
Gerçek Deri | Suya duyarlı | Yukarıdaki gibi | Kesinlikle Su ile silmeyin |
Kanepeyi silmek isterseniz, temizlik yöntemi malzemeye göre farklılık gösterir. İdeal olarak, 3 ayda bir koltuk yıkama firması çağırıp detaylı bir koltuk temizliği yaptırmanız gerekmektedir.
Örtüsü değiştirilemeyen koltuk tipi kirlenirse veya koltukta bir koku varsa sebum (yağ bezlerinin meydana getirdiği salgı) gibi asit lekeleri ve dökülen yiyecekler alkali karbonat ile temizlenebilir. Kanepenin tamamına eşit miktarda karbonat serpin, mümkünse bir gece bekletin ve tekrar vakumlayın.
Kabartma tozu ile çıkarılamayan lekeler varsa, nötr deterjanı suyla seyreltin ve iyice sıkılmış bir bezle hafifçe silin. Kumaşa zarar verebileceğinden ovalamayın ve hafifçe emdirin. Renk atabileceği için leke çıkarıcı tavsiye edilmez.
Suni Deri Temizleme Mendili
Suni deri hakiki deriden daha zayıf olmasına rağmen su ile silinebilen bir malzemedir. Bozulursa, çıkabilir, bu yüzden temizlerken dikkatli olun.
Kuru bir bezle sildikten sonra, tüm yüzeyi sentetik deri temizleyici veya suyla seyreltilmiş nötr bir deterjanla hafifçe silin. Daha sonra suyla durulama yaparak silin, tekrar kuru bir bezle kurulayın ve iyice kurumasını sağlayın.Üzerinde su lekesi kalır ve o şekilde kurursa suni deride su lekesi kuruduğu gibi kalır.
Deri koltuk nasıl temizlenir?

Deri koltuk nasıl temizlenir?
Hakiki deri bir kanepe ne kadar çok kullanırsanız, renk o kadar iyi olur, ancak suya duyarlı yapısı nedeniyle, temizlik için yalnızca deri olan bir deri kullanmanız önerilir. Önce silerek kurulayın, ardından gerçek deri temizleyici kullanarak yumuşak deri bir bezle silin. Lekelere neden olabileceğinden su ile silmeyin.
Ayrıca nereye koyduğunuz konusunda da dikkatli olmalısınız. Doğrudan bir klimanın altına veya güçlü güneş ışığı alan bir yere yerleştirilirse, aşırı kuruma nedeniyle çatlayabilir. Yılda birkaç kez deri ürünler için özel bir kremle silmek çatlakları önleyecektir.
Kanepenin renginden farklı bir temizleyici kullanırsanız rengi değişebilir, bu yüzden seçerken dikkatli olun. Bir bütün olarak kullanmadan önce, kullanmadan önce göze çarpmayan kısım üzerine bir test katı uyguladığınızdan emin olun.
Ayak uzatmalı koltuk Bakımı

Evde Koltuk Temizliği
Ayak uzatmalı koltukta ayaklık, bacaklarınızı esnetmenize ve kanepede rahatlamanın rahatlığına katkıda bulunmanıza olanak tanır. Ancak ayağınızı direk üzerine koyduğunuz için, aynı zamanda kir ve ter konusunda endişelendiğiniz bir kısımdır ve birçok kişi yan sehpa olarak kullandığı için, içecek dökülme ihtimali de dahil olmak üzere mümkün olduğunca bakımı kolay olanı seçmek iyi olacaktır. Muhtemelen.
Kanepeler, tasarım ve işlevlerine göre evinizin iç mekanına göre seçilme eğilimindedir ancak çıkarılması zordur. Yeni bir satın alma işlemi yaparken, yenisini seçerken bakım kolaylığını göz önünde bulundurun. Ek olarak, hakiki deri kanepeler nispeten pahalı olmasına rağmen, bazıları dikkatli bir şekilde kullanılırsa on yıllarca kullanılabilir ve bazı üreticiler değiştirme hizmetleri sunar, bu nedenle uzun vadede bu malzemeleri öneriyoruz.
Oturma odasının kahramanı olduğu söylenebilecek bir kanepeyi, temiz tutun ve ailenizin rahatlayabileceği bir ortam yaratın.
Güzel ve mutlu günler sizinle olsun.